Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2024 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін використовує загрозу тероризму для підтримки війни

Путін використовує загрозу тероризму для підтримки війни
Росія посилить риторику про терористичні загрози. Фото: eastnews.ua

Російська влада посилить риторику про ймовірні західні та українські загрози, щоб отримати більшу внутрішню підтримку війни в Україні, особливо після нападу на "Крокус Сіті Холл" під Москвою.

Російські офіційні особи пов'язують США і Захід з ширшим набором "терористичних" атак проти РФ після теракту, що, ймовірно, посилить риторику про вірогідні західні та українські загрози, зазначає американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Слідчий комітет і Генеральна прокуратура РФ заявили 27 березня, що розглянуть звернення Держдуми щодо розслідування американського і західного фінансування та організації терористичних атак проти Росії. Офіційні особи регулярно називають українські удари по законних військових цілях в окупованій Україні та Росії тероризмом і постійно стверджують, що західні особи допомагають організовувати ці удари", - йдеться у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у "Крокус Сіті Холлі": у РФ наростає міжетнічна ворожнеча

Слідком, Генпрокуратура і депутати Держуми РФ, які виступили із цим зверненням, прямо не посилалися на напад у "Крокус Сіті Холі". Проте кремлівські чиновники раніше пов'язували Україну і Захід з атакою. Кремль може утриматися від офіційного звинувачення, оскільки всі наявні докази продовжують вказувати на те, що Ісламська держава з більшою ймовірністю несе відповідальність за напад.

"Кремль прагне скористатися ширшими соціальними страхами і гнівом росіян після нападу на "Крокус Сіті Холл", зображуючи Україну, США і Захід як безпосередні терористичні загрози. Сприйняття причетності України і Заходу до нападу в "Крокус Сіті Холі" збільшить внутрішню підтримку війни в Україні, тож російські чиновники будуть посилатися на більш широке розуміння того, що вони вважають тероризмом, щоб і надалі зображати українців терористами, а Захід - спонсором тероризму", - сказано в повідомленні.

Москва на чолі з диктатором Володимиром Путіним все ще може офіційно звинуватити Україну в організації нападу, якщо вважатиме, що інші інформаційні зусилля недостатні для того, щоб викликати потрібну реакцію в країні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко випадковопідірвав наративи Кремля про причетність Києва до теракту в РФ у "Крокус Сіті Холі".

У Лукашенка дуже мало очевидних стимулів брехати, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін використовує загрозу тероризму для підтримки війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути