середа, 25 липня 2007 15:09

Путін пояснив причини припинення дії ДОВСЕ Росією

Договір про звичайні озброєні сили в Європі (ДОВСЕ) не відповідає сучасним реаліям, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Ви добре знаєте, що Договір, який був підписаний спочатку, виходив з наявності двох блоків - НАТО і Варшавського договору", - сказав він на зустрічі з вищими офіцерами російських силових структур, що отримали нові призначення і звання.

Путін відзначив, що зараз майже всі країни Східної Європи вже увійшли до НАТО. "Ситуація кардинальним чином змінилася", - констатував президент Росії.

За його словами, країни Прибалтики і деякі Балканські країни взагалі не підписали адаптований варіант Договору про звичайні озброєні сили в Європі.

Що стосується Прибалтики, то вона вся, за старою договірною версією, проходить як "Прибалтійський військовий округ". "Може бути мені туди і командувача призначити?" - з іронією відмітив президент Росії.

"Все це вступило в явну суперечність з реаліями", - сказав він. Саме тому, відзначив Путін, Росія була вимушена припинити дію ДОВСЕ і пов"язаних з ним міжнародних договорів, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Путін пояснив причини припинення дії ДОВСЕ Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути