субота, 10 жовтня 2009 18:58

Путін попередив Саакашвілі про напад...Бурджанадзе все чула

Путін попередив Саакашвілі про напад...Бурджанадзе все чула

Президент Грузії Михайло Саакашвілі знав, що у випадку атаки на Цхінвалі Росія введе свої війська до Грузії, заявила екс-голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе в ефірі місцевого телеканалу Руставі-2.

"Саакашвілі винен, що знав про те, що відбувалося в грузино-російських відносинах останнім часом. Він винен і тому, що Путін йому прямо сказав, що "якщо ти вистрілиш, я введу регулярну армію". І, не дивлячись на це, Саакашвілі повірив словам свого оточення, що "у росіян іржаві танки і за ніч ми візьмемо Цхінвалі". Влада Грузії повинна понести за це відповідальність ", - заявила Бурджанадзе.

Вона відзначила, що була свідком телефонної розмови Путіна і Саакашвілі ще в квітні 2008 року.

Бурджанадзе стверджує, що в момент, коли Саакашвілі віддав наказ про обстріл Цхінвалі, російських військ крім миротворців у Південній Осетії не було.

"Втягування в цю війну було згубним для Грузії", - сказала вона, зазначивши, що влада Грузії дали привід Росії для введення регулярної армії і визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії.

За словами Буржданадзе, влада Грузії продовжує вводити в оману населення і переконувати народ через подачу в ЗМІ однобічної інформації, що війну почала Росія.

Бурджанадзе, яка очолює нині опозиційний рух, вважає, що Саакашвілі представляє серйозну загрозу для Грузії, так як і зараз продовжує заявляти, що зробив би те ж саме, що 7 серпня 2008 року. Вона також вважає, що Грузія знаходиться перед загрозою опинитися в міжнародній ізоляції і врятувати її може лише відставка Саакашвілі і проведення президентських виборів.

За її словами, немає сенсу говорити про проведення будь-яких інших виборів доти, поки Саакашвілі перебуває на посаді президента. У зв"язку з цим вона заявила, що їй зрозуміла реакція екс-міністра оборони Іраклія Окруашвілі, який підтримав її заклик до опозиції об"єднатися і єдиним фронтом виступити проти нинішнього режиму. Вона впевнена, що в недалекому майбутньому і та частина опозиції, яка все ще сподівається на діалог з владою, зрозуміє, що це безглуздо.

Як повідомлялося, 6 жовтня, Михайло Саакашвілі заявив, що на момент обстрілу Цхінвалі мешканці були евакуйовані, а в місті залишилися тільки російські військові.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Путін попередив Саакашвілі про напад...Бурджанадзе все чула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути