Ексклюзиви
неділя, 21 травня 2006 16:18

Путін пообіцяв російським жінкам платити вдвічі більше за народження дітей

 

Президент Росії Володимир Путін минулого тижня назвав проблему зниження чисельності населення в країні найгострішою. Він наказав парламенту більш ніж в 2 рази збільшити щомісячні виплати на дітей (до 1500 рублів) і додав, що жінки, які вирішили народити другу дитину, отримуватимуть по 250 тис. рублів.

Путін також подвоїв субсидії для сімей, які всиновлюють дітей. Тепер вони становитимуть по 4500 рублів.

Молоді жінки з московського Центру планування сім"ї, сказали, що їм подобаються обіцянки великих грошей, проте припустили, що Путін не має уявлення про те, як вони живуть.

- Дитина - це не така проста справа, а в нашому світі жінка ще повинна здобути освіту, знайти роботу і зробити кар"єру, - розповіла студентка Світлана Романічева. Вона повідомила, що не збирається народжувати як мінімум найближчі п"ять років. Дівчина сказала, що у неї буде одна дитина. Проте зазначила, що народження другої буде залежати від того, наскільки "успішним буде її життя". Що стосується пропозиції Путіна, то, за її словами, "воно нічого не змінить".

- Жінка повинна забезпечити умови, відповідні для того, щоб ростити дітей. Тому жінки хочуть мати менше дітей, але з кращими шансами в житті, - сказала в свою чергу Ірина Ісаєва, студентка медичного інституту, яка працює добровольцем в сімейному центрі.

Крім того дівчата говорять, що їм важко знайти хорошого партнера. За офіційною статистикою 8 із 10 шлюбів закінчуються розлученнями, одна третина дітей народжується поза ним.

Директор Центру планування сім"ї Надія Калмикова говорить, що, на її думку, гроші не матимуть великого значення.

- Сім"ї хочуть бути упевненими, що у них буде все, що необхідне дитині. Йдеться не тільки про матеріальні вимоги... Нам потрібно, щоб наші діти росли добре і стали хорошими громадянами. А цього за гроші не купиш, -сказала лікар.

Водночас в суспільстві існує й інша думка. Деякі переконані, що російський президент на правильному шляху.

- У росіянок зазвичай одна дитина ... проте багато хто з моїх пацієнтів хотів би мати другу, якби їм була надана відповідна матеріальна допомога, - сказала Галина Дідова, гінеколог з приватної московської клініки "Щаслива сім"я".

За даними Федеральної служби державної статистики, рівень народжуваності в Росії знижувався упродовж десятиліть. Значно виріс рівень смертності. Також у цій країні найвищий рівень абортів в світі.

Низький рівень народжуваності та висока смертність можуть привести до економічного краху, який поховає мрії Путіна відновити Росію як велику державу, вважають експерти, пише inoСМИ.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін пообіцяв російським жінкам платити вдвічі більше за народження дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути