пʼятниця, 15 лютого 2008 11:35

Путін пом"якшив Карний кодекс Росії

Володимир Путін підписав федеральний закон "Про внесення зміни до статті 62 Карного кодексу Російської Федерації". Тепер суд може призначати покарання за правилами статті 62 не тільки за наявності всіх пом"якшувальних обставин (явка з повинною, активне сприяння розкриттю злочину, викривання інших співучасників злочину, надання медичної та іншої допомоги потерпілому безпосередньо після скоєння злочину, відшкодування майнового збитку і моральної шкоди), але й якщо є хоча б одної з них.

Закон був прийнятий Держдумою 25 січня цього року і схвалений Радою Федерації 30 січня. Він усуває наявні неточності й направлений на гуманізацію кримінального законодавства РФ, повідомляє РІА "Новини" з посиланням на президентську прес-службу.

Наступник Путіна Дмитро Медведєв також виступає за необхідність подальшої гуманізації правосуддя. "Перш за все, за рахунок пом"якшення запобіжних заходів до виголошення вироку, - сказав він. - А також - поліпшення умов утримання засуджених в місцях позбавлення волі", повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Путін пом"якшив Карний кодекс Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути