Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 09:06

Путін може стати президентом вже в 2009 році

Путін може стати президентом вже в 2009 році
Російські ЗМІ пишуть, що поправки Медведєва обіцяють повернення Путіна на посаду президента з тривалішим терміном правління.

Після того, як 5 листопада президент Росії Дмитро Медведєв в Посланні Федеральним зборам оголосив про те, що до Конституції Російської Федерації будуть внесені поправки, що збільшують термін повноважень президента і депутатів Держдуми, в російських ЗМІ з"явилися припущення про те, що за ухваленням поправок послідують дострокові вибори президента.

Поправка, що збільшує термін повноважень президента і депутатів Держдуми з чотирьох до, відповідно, шести і п"яти років, повинна бути затверджена обома палатами Федеральних зборів з дотриманням досить складної процедури, але останні вісім років голові держави ще ніхто ні в чому не відмовляв, пише Newsru.com.

Розмови про продовження терміну, щоправда, не до шести, а до семи років, інтенсивно велися в роки правління Володимира Путіна. Ще в кінці лютого 2000 року, напередодні президентських виборів, губернатори Новгородської, Курганної і Білгородської областей написали тодішньому в.о. президента лист, в якому висловилися за збільшення терміну його правління з 4 до 7 років. Губернатори стверджували, що за 4 роки в Росії нічого змінити не можна, а тому голові держави необхідна тимчасова фора для втілення своєї передвиборної програми в життя.

Передбачувана зміна термінів, швидше за все, не розповсюджується ні на діючого президента, ні на депутатів Держдуми нинішнього скликання. Більш того - не виключено, що Росію чекають дострокові вибори, в результаті яких до влади знову прийде Володимир Путін.

Конституція не забороняє балотуватися в президенти людині, яка вже обіймала цю посаду, але залишила її після закінчення терміну своїх повноважень, повідомляє Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «Путін може стати президентом вже в 2009 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути