четвер, 23 вересня 2010 09:53

Псевдодаїшники трусили іноземців на трасі до Криму

Псевдодаїшники трусили іноземців на трасі до Криму

На одній з ділянок траси Харків - Сімферополь співробітники міліції затримали псевдодаішників, які зупиняли машини з іноземними номерами.

"21 вересня цього року на 206-му кілометрі траси Харків - Сімферополь у поле зору правоохоронців потрапив автомобіль Daewoo Lanos, на якому було виявлено фальшиві номерні знаки. Міліціонери швидко наздогнали підозріле авто", - заявили в МВС.

У ньому перебували двоє людей, які здивували правоохоронців, оскільки були одягнені у форму, схожу на міліцейську. Надати документи вони відмовилися і дуже поспішали зняти з себе цю форму. При проведенні огляду автомобіля було виявлено численні бланки протоколів, кашкет, жезли і біноклі, а також - кодування номерних знаків Російської Федерації з розмежуванням по регіонах.

"Під капотом було виявлено проблискові маячки червоного і синього кольорів, а під фіктивними номерними знаками - справжні реєстраційні номери вказаного автомобіля", - говориться в повідомленні.

За даними міліціонерів, тактика шахраїв змінювалася з року в рік: у минулому році вони ховалися в придорожніх кущах, а в цьому - рухаючись у потоці транспорту, обирали собі жертву, а потім провокували її на порушення правил дорожнього руху. На трасі вони обирали вузькі ділянки дороги, розділені суцільною лінією розмітки, а потім, знижуючи швидкість руху, примушували іноземця здійснити обгін по зустрічній смузі.

Своїми жертвами псевдодаішники вибирали іноземців з ближнього зарубіжжя (Росії, Білорусі). У середньому вони вимагали від водіїв від 800 до 1500 тисяч грн.

Стосовно зловмисників вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції).

Раніше повідомлялося, що вранці 28 серпня в Дніпропетровській області співробітники ДАІ затримали двох псевдодаішників, які працювали фактично за тією ж схемою, повідомляє "ИА Новый мост".

Як відомо, справжні співробітники ДАІ перебувають на службі у формі, мають нагрудний знак встановленого зразка і патрулюють на службових автомобілях з номерними знаками на синьому фоні.

Під час зупинки транспортного засобу співробітник ДАІ зобов"язаний назвати своє прізвище, ім"я, звання, посаду і підрозділ, де проходить службу, назвати причину зупинки. При вимозі водія він повинен надати службове посвідчення.

Зараз ви читаєте новину «Псевдодаїшники трусили іноземців на трасі до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути