понеділок, 02 лютого 2009 18:28

Проїзні в Києві знову подешевшають?

Проїзні в Києві знову подешевшають?
Київська міськдержадміністрація (КМДА) має намір вивчити можливість зниження вартості місячних і річних проїзних квитків в метрополітені та наземному транспорті. Про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За його словами, необхідно зберегти стимул для придбання проїзних квитків на місяць і на рік. "Тому я доніс сьогодні цю думку до мера, ми спробуємо ще раз перерахувати, щоб, можливо, зробити якусь знижку ... Може, 25 %...", - заявив Голубченко, повідомляє "ЛІГА".

У той же час, за словами в.о. голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олександра Мельниченка АМКУ рекомендує Міністерству транспорту та зв"язку, а також Міністерству ЖКГ найближчим часом підготувати проект розробки методики визначення вартості проїзних квитків. Такий проект АМКУ має намір винести на своє наступне засідання.

Нагадаємо, з 31 січня у Київському метрополітені діють нові тарифи на перевезення пасажирів: вартість однієї поїздки тепер складає 1,7 грн.

У той же час, проїзні подорожчали. Так, звичайний річний проїзний квиток на метро коштує 910 грн., на будь-який вид наземного транспорту (автобус, трамвай, тролейбус) - 680 грн. Вартість місячного проїзного квитка на метрополітен становить 95 грн., На наземному транспорті - 80 грн. Тобто, тепер в багаторазових квитках закладена вартість однієї поїздки в метро на рівні приблизного 1,3 грн., В наземних видах транспорту - 0,9 грн., а не як раніше - 0,5 грн. для проїзних на 365 днів.

Вартість проїзних для студентів визначена, виходячи від 50% вартості звичайних проїзних, для учнів - 25%: наприклад, на метро річний квиток для студентів коштує 455 грн., для учнів - 228 грн.

Раніше мер Києва Черновецький підписав розпорядження про зниження тарифів на проїзд у метро до 1,7 грн. і в наземному транспорті - до 1,5 грн.

Нагадаємо також, що 22 січня відбулася сесія Київської міської ради, на якій повинне було розглядатися питання щодо зниження транспортних тарифів, проте він навіть не був внесений до порядку денного сесії.

Опозиційні меру сили в Київраді неодноразово заявляли про те, що знизити тарифи на проїзд Черновецький може самостійно, без залучення Київради.
Зараз ви читаєте новину «Проїзні в Києві знову подешевшають?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути