Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2009 16:08

Проти фармкомпаній порушено 72 справи

Проти фармкомпаній порушено 72 справи

Антимонопольний комітет України порушив 72 справи стосовно фармацевтичних компаній за встановленими фактами необґрунтованого підвищення цін на "антигрипозні" лікарські препарати і медичні засоби.

Про це на брифінгу під час Українського фармацевтичного форуму заявив виконувач обов"язків голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Як повідомили в прес-службі Комітету, О.Мельниченко вказав, що справи про порушення фармацевтами конкурентного законодавства розглядаються відділеннями АМКУ у всіх регіонах, крім Севастополя, де ціни на медикаменти залишаються стабільними з жовтня цього року. Найбільш справ розслідується у Волинській області - 8, у Рівненській - 6, в місті Києві і Київській області - 9.

При цьому, за словами в.о. голови Комітету, зараз тривають перевірки 5 найбільших оптових постачальників і 7 найбільших виробників медикаментів. А вимоги Комітету щодо зниження цін на ліки і медичні засоби охопили 1627 оптових і роздрібних фармацевтичних підприємств.

Також керівник Комітету повідомив, що за ознаками бездіяльності у вживанні антиепідеміологічних заходів порушено чотири справи стосовно місцевих управлінь охорони здоров"я. Зокрема, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської областей і міста Хмельницький.

"На сьогодні вже знижено ціни на ряд препаратів "грипової" групи в окремих регіонах, зокрема в Чернігівській, Львівській і Донецькій областях. І працівники системи органів Антимонопольного комітету продовжують роботу з аптечними мережами і оптовими постачальниками, поведінку яких щодо зниження цін ми будемо враховувати під час прийняття рішень у справах. Штрафні санкції будуть адекватними і будуть залежати від того, чи виконала компанія вимоги Комітету в частині своєї цінової політики", - наголосив О.Мельниченко.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Проти фармкомпаній порушено 72 справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути