Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2024 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Проти України можуть застосувати нові північнокорейські ракети

Проти України можуть застосувати нові північнокорейські ракети
КНДР продає ракети, схожі на "Іскандери". Фото: Кремлин.рф

Новий арсенал північнокорейських балістичних ракет готовий до використання проти України.

Ракети КНДР за розміром і динамікою польоту подібні до російських "Іскандерів", пише Bloomberg.

У доповіді Центру стратегічних і міжнародних досліджень вказано, що американська система протиповітряної оборони Patriot значною мірою ефективна проти російських ракет. У червні 2023 року біля Києва система змогла збити всі 34 ракети "Іскандер" і "Кинджал".

Це попередження російському президенту Володимиру Путіну щодо північнокорейських ракет KN-23 і KN-24. Вони розроблені для швидкого розгортання, маневреності в польоті та надійного ураження цілей із певним ступенем точності. Але цього може бути недостатньо.

"Система протиракетної оборони Patriot повинна бути здатна перехоплювати балістичні ракети малої дальності Північної Кореї, враховуючи її ефективність проти російських "Іскандерів", - сказав співробітник проєкту протиракетної оборони аналітичного центру CSIS Шаан Шейх.

Під час випробувань від 2019 року армія Північної Кореї випустила близько 120 своїх ракет. Ймовірно, Пхеньян має на меті створити арсенал з тисячами одиниць.

Корейський інститут аналізу оборони зібрав інформацію, що ракети КНДР коштують близько $5 млн за одиницю. Витрати Кім Чен Ина могли знизитися від того часу, оскільки він нарощував виробництво.

"Це робить продажі зброї потенційно значним рушієм іноземних доходів або важливих товарів з-за кордону, чого так потребує економіка Північної Кореї, яка постраждала від санкцій. Тим не менш, ізольований режим Кіма, який давно використовує підозрілу діяльність для отримання грошей, не просто надає ракети Путіну з комерційних причин. Використання північнокорейських ракет, здається, досить нове, і даних про їхню ефективність, ймовірно, мало. Будь-яка інформація, яку Кім може отримати про ефективність своєї зброї в реальних боях, також може допомогти його режиму вдосконалити майбутні розробки та стратегії нападу", - йдеться у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW назвали причини тісних відносин Кремля із КНДР

Використання ракет в Україні дає КНДР цінну технічну та військову інформацію.

Кім Чен Ин намагається ще більше модернізувати свій арсенал. На початку року у КНДР запустили новий тип боєголовки, яка, рухається на високих швидкостях і обертається у повітрі. Боєголовка встановлена на ракеті середньої дальності, призначеній для ураження всіх японських і американських баз на острові Гуам.

Через небезпеку обстрілів Південна Корея та Японія розгортають батареї Patriot.

"Надходження ракет з Північної Кореї, ймовірно, скоротить запаси ракет для батарей Patriot та інших систем протиповітряної оборони в Україні в рамках стратегії виснаження. У результаті члени НАТО в січні пообіцяли збільшити виробництво та закупівлю 1000 ракет Patriot для зміцнення протиповітряної оборони України вартістю 5,5 мільярдів долларів", - пише видання.

У Кремлі воліли б не покладатися на зовнішню допомогу, бо це для Путіна є приниженням. Водночас Росія також має проблеми з живою силою. Москва втрачає стільки чи навіть більше військ, ніж може набрати.

Зараз ви читаєте новину «Проти України можуть застосувати нові північнокорейські ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути