Ексклюзиви
субота, 13 червня 2020 16:34

Проти "путінської маріонетки" Пригожина США планують запровадити нові санкції

Проти "путінської маріонетки" Пригожина США планують запровадити нові санкції
Законопроєкт передбачає переконання держав, які співпрацюють зі підконтрольними Пригожину структурами, у припиненні подібного співробітництва. Фото: Reuters

Чотири конгресмени від Демократичної і Республіканської партії Конгресу Сполучених Штатів представили законопроєкт, який засуджує дії Євгена Пригожина. Він вважається одним із наближених президента Росії Володимира Путіна, повідомляє "Голос Америки".

Законопроєкт містить пакет заходів для протидії Пригожину та його партнерам "за їх атаки, які тривають на Сполучені Штати та його союзників".

Конгресмен-демократ, голова Комітету з іноземних справ Палати представників Конгресу США та один з авторів законопроєкту Еліот Енгель у своїй заяві назвав Пригожина "маріонеткою Путіна з давньої історією підриву безпеки та інтересів Сполучених Штатів у інтересах уряду Росії".

Як приклади Енгель навів втручання пригожинської "фабрики тролів" у американські президентські вибори 2016 та вибори Конгресу 2018-го, а також дії найманців з "групи Вагнера" в Україні, Сирії, Лівії та Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привітав кума зі святом: партія Медведчука опублікувала привітання з Днем Росії

Законопроєкт зокрема передбачає переконання держав, які співпрацюють зі підконтрольними Пригожину структурами, у припиненні подібного співробітництва, запровадження додаткових санкцій, співпрацю з міжнародними партнерами США з метою переконати їх вдатися до аналогічних кроків.

Євген Пригожин перебуває під індивідуальними санкціями США через його роль в підтримці російської анексії українського Криму 2014 року і воєнного втручання Москви на сході України проти української влади.

Зараз ви читаєте новину «Проти "путінської маріонетки" Пригожина США планують запровадити нові санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути