пʼятниця, 15 березня 2019 08:19

Відбувається безумство: Луценко емоційно відреагував на звільнення Мангера

Відбувається безумство: Луценко емоційно відреагував на звільнення Мангера
Голову Херсонської облради Владислава Мангера підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Його взяли під варту, але одразу ж відпустили під заставу. Фото - Главред

Українське правосуддя обмежене недосконалим законодавством, але тільки законні процедури мають принести справжні результати розслідувань і покарати злочинців. На цьому наголосив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як приклад великих очікувань і перешкод із їх виправданням він назвав справу про вбивство Катерини Гандзюк.

"Ми приїжджаємо за людиною, яка підозрюється в убивстві Каті Гандзюк, а ми не маємо права його затримати – маємо тільки право запросити до суду! Вдумайтеся! Ми не маємо права негайно вилучити на експертизу кислоту, щоби врятувати тоді ще живу Катю, бо треба, виявляється, по новій поправці парламенту, ще сходити в суд, вистояти чергу подекуди в 40 днів, якщо це столичний суд", - розповів Луценко у програмі "Право на владу" на "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко повідомив про неочікуваний поворот у справі Гандзюк

Те, що підозрюваного в замовленні вбивства Владислава Мангера відпустили під заставу, – називає безумством.

"У нас просто безумство відбувається із запобіжним заходом. Мангер обґрунтовано підозрюється в замовленні на вбивство Гандзюк, на нього дають покази його подільники – і його суд відпускає під заставу в 2,5 мільйона гривень! Хоча закон каже – безальтернативний арешт", - поскаржився генеральний прокурор.

І додав, що готовий до критики, але вона має привести до плідних наслідків.

4 березня Апеляційний суд Києва не задовольнив скарги прокуратури щодо продовження арешту голові Херсонської обласної ради 49-річному Владиславу Мангеру. Дозволив зняти з чиновника електронний браслет і віддати закордонний паспорт. Мангера підозрюють в організації вбивства 33-річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. Мотивом стала її боротьба з незаконним вирубуванням лісів в області. Причетність посадовця встановили за розповідями свідків. 15 лютого його взяли під варту. Того ж дня випустили під 2,5 млн грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Відбувається безумство: Луценко емоційно відреагував на звільнення Мангера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути