Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 13:50

Програма "Доступні ліки" опинилася під загрозою закриття

Понад 2 млн 430 тис. пацієнтів, які сьогодні лікуються за програмою "Доступні ліки", ризикують залишитися без доступу до цієї програми.

Про це заявила нардеп від партії "Голос", ексзаступниця міністра охорони здоров'я Ольга Стефанішина на своїй сторінці у Facebook

"Також приватні лікарі та медцентри, які сьогодні надають безоплатні послуги пацієнтам у рамках медреформи, припинять це робити. Зараз це 611 медзакладів, більшість з яких надають первинну допомогу. А все тому, що Міністерство фінансів України планує зобов'язати всі заклади, які працюють з державою, перевести свої рахунки з банків у державне казначейство. Уже є проєкт постанови", - написала Стефанішина.

Автор: facebook.com/olga.stefanishina
  Нардеп Ольга Стефанішина повідомила, що Мінфін закриває урадову програму "Доступні ліки"
Нардеп Ольга Стефанішина повідомила, що Мінфін закриває урадову програму "Доступні ліки"

Так емоційно нардеп відреагувала на повідомлення, що Мінфін розіслав на погодження іншими органами постанову, яка переводить розрахунки НСЗУ з аптеками, лікарнями, приватними лікарями у держказначейство.

"Тобто - у совок, ручне управління коштами й пекельну систему оплат, якої абсолютно точно не витримають аптеки та приватні заклади і ФОПи. Більше того, гроші можуть забрати з казначейського рахунка в будь-який момент - і лікарні чи аптеки їх не отримають. Як-от зараз ковідні використовуються на дороги", - наголосила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін оприлюднив суму витрат на боротьбу з коронавірусом

І пояснила: такою ціною Мінфін намагається приховати дірку в бюджеті.

"По суті, Мінфін хоче перекласти кошти з однієї кишеню в іншу. Це одноразова акція, яка на якийсь час допоможе уряду "зробити вигляд", що кошти в бюджеті є, ціною незалежності та ефективності медичних закладів. Ціною здоров'я мільйонів українців. Яких ще реформ вам не вистачає?" - обурилася Стефанішина.

У квітні 2017 року уряд розпочав програму "Доступні ліки". Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою чи діабетом ІІ типу змогли отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

Зараз ви читаєте новину «Програма "Доступні ліки" опинилася під загрозою закриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути