Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2019 12:37

Програма розвитку молоді стартувала в 19 інтернатах

22 жовтня розпочався новий етап Програми розвитку молоді. Освітній проект допомагає випускникам шкіл-інтернатів підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до вузів. Програма підтримує 19 шкіл-інтернатів у 10 областях України, де навчаються понад 1,5 тис. старшокласників. Проект із 2015-го реалізовують компанія "Кока-Кола Беверіджиз Україна" та громадська спілка "Освіторія".

Автор: Фото надане прес-службою Кока-кола Беверіджиз Україна
  Організатори відкривають новий етап Програми розвитку молоді у Ананьївській школі-інтернаті
Організатори відкривають новий етап Програми розвитку молоді у Ананьївській школі-інтернаті

Офіційне відкриття етапу відбулося в Ананьївській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів на Одещині. Заклад долучився до проекту цього навчального року.

"Розширюємо географію проекту і радо вітаємо 5 нових шкіл-інтернатів, що приєдналися, — говорить Андрій Бублик, директор зі зв'язків із громадськістю компанії "Кока-Кола Беверіджиз Україна". — Наша мета — допомогти найвразливішій і найменш захищеній молоді отримати доступ до освіти та професії, забезпечити краще майбутнє".

У рамках проекту освітні заклади обладнують комп'ютерними класами для онлайн-навчання. Дітям надають доступ до навчальних вебінарів та онлайн-курсів з української мови та літератури, математики, історії України, англійської мови та біології. Школярі проходять вебінар із профорієнтації, щоб визначитися з майбутньою професією.

"Нас вражають і надихають результати минулого року — 88 відсотків випускників інтернатів, де діяла програма, вступили до вузів. Профорієнтація за тестом "Magellano університет" допомогла 65 відсоткам обрати професію за покликанням", — каже голова "Освіторії" Зоя Литвин.

Дирекції шкіл-інтернатів подають заявки на участь у проекті. Організатори обирають освітній заклад у відкритому конкурсі. Ключовим моментом є кількість випускників.

"Віримо, що програма розвитку молоді допоможе учням краще підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання і вступити до вузів. Тому педколектив охоче долучається до співпраці заради майбутнього вихованців", — говорить Людмила Кирилова, директор школи-інтернату в Ананьєві.

Організатори програми планують розширити географію проекту та залучити нові навчальні заклади.

Діти навчаються у грі

Підготовка школярів у рамках програми розвитку молоді відбувається на сайті iLearn.

"Це унікальна платформа, що не має аналогів в Україні, — каже менеджер із реалізації програми Ірина Плешакова. — Під час реєстрації на платформі користувач отримує унікальний код і стає учасником програми. За перегляд вебінарів і проходження онлайн-курсу отримує віртуальну валюту — вчибакси. Їх можна витрачати на подарунки в нашій програмі".

Користувачі обирають віртуального героя, можуть його покращувати й оновлювати за отримані вчибакси. Учні, які досягли найвищого рівня, беруть участь у розіграші сувенірної продукції від компанії "Кока-Кола" і головного призу — Apple MacBook. Гейміфікацію навчання на платформі iLearn запровадили торік. Це вчетверо збільшило кількість учасників і мотивувало випускників брати участь у вебінарах та онлайн-курсах.

"Сучасна онлайн-освіта — це коротенькі цікаві лекції на 5–7 хвилин. Їх розробляють учителі з досвідом підготовки дітей до зовнішнього незалежного оцінювання. При створенні курсу враховуємо потреби нового покоління. Додаємо гарну візуалізацію, все відбувається в цікавій інтерактивній формі", — говорить Плешакова.

Зараз ви читаєте новину «Програма розвитку молоді стартувала в 19 інтернатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути