четвер, 27 серпня 2009 15:27

Профспілки відмовили НКРЕ в підвищеннi цін на газ

Профспілки відмовили НКРЕ в підвищеннi цін на газ
Спільний представницький орган всеукраїнських профспілок відмовив Національній комісії регулювання електроенергетики в узгодженні проекту постанови про підвищення на 20% цін на газ для населення з 1 вересня ц.р. Про це журналістам повідомив сьогодні голова Федерації профспілок України Василь Хара. Він підкреслив, що, на думку профспілок, відсутні економічні обґрунтування для такого рішення, і існуючі ціни на газ для населення вже є економічно обґрунтованими. "Якщо відповідно до вимог МВФ приводити вартість вітчизняного газу до ціни імпортованого, то взагалі втрачається логіка розвитку власного газовидобування в Україні. Тоді навіщо вкладати в це гроші, якщо можна весь газ імпортувати?", - сказав він.

Голова ФПУ підкреслив, що тепер у разі ухвалення НКРЕ відповідної постанови про підвищення цін на газ для населення, у Міністерства юстиції будуть відсутні правові підстави для її реєстрації, що у свою чергу зробить неможливим набуття чинності цим документом. За словами Хари, відповідна норма була закладена два роки тому в трибічну Генеральну угоду між урядом, профспілками і працедавцями.

В.Хара також повідомив, що українські профспілки готують масштабні акції протесту. "Проблема не тільки в цінах на газ. Є багато і інших: проблема робочого місця, проблема зарплати, проблема заборгованості по зарплаті, проблема здоров"я. Зараз робоча група розробляє стратегію (проведення акцій протесту). Наші активні дії почнуться після першої декади вересня", - сказав Хара, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Профспілки відмовили НКРЕ в підвищеннi цін на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути