вівторок, 18 січня 2011 20:38

Принц Вільям змінить ім'я під час шлюбної церемонії

Принц Вільям змінить ім'я під час шлюбної церемонії

Організатори весільних урочистостей принца Вільяма і Кейт Мідлтон зіткнулися з несподіваними труднощами в організації заходу.

Згідно з традиціями, на всіх офіційних документах, а також численних сувенірах для широкої публіки повинні стояти вензелі, складені з перших літер імен молодят. А королівські вензелі ставляться на громадських і державних будівлях, а також офіційних документах.

Проте поєднання перших літер імен Вільяма і Кейт Мідлтон утворює широко відоме поєднання — WC (William і Catherine), що вкрай недоречно для торжества такого рівня, оскільки ця абревіатура давно і міцно закріпилася за певним закладом (так позначають клозети).

"Коли королеві принесли перші ескізи посуду з вензелями онука і майбутньої внучатої невістки, то Єлизавета II була неприємно здивована таким знайомим поєднанням двох букв, які, однак, ніяк не підходили для монаршої родини", - повідомило джерело в Букінгемському палаці.

Цю проблему вирішили швидко: літери просто поміняють місцями: "CW". Саме такими вони будуть на всіх офіційних сувенірах, що випускаються до весілля, яке відбудеться 29 квітня поточного року.

Але є і складніша проблема: якщо для сувенірів букви у вензелі можна переставити, то в момент коронації Вільяма — він стоїть другим після свого батька принца Уельського Чарльза в списку престолонаслідування — подібна розстановка неприпустима. І в результаті, мабуть, Вільяму доведеться змінити ім'я перед коронуванням.

Подробиці весільної церемонії довго тримали в таємниці й не раз правили. Усі витрати на весілля королівської сім'ї довелося ретельно рахувати, при цьому консультуючись з міністерством фінансів і обіцяючи все окупити.

Представники молодих називають це сучасним підходом, але насправді Вільяму та Кейт Мідлтон просто не дають шикувати за рахунок скарбниці.

Вперше в історії кількість гостей буде обмежена. Їхні списки складають самі молодята — там менше політиків, але більше друзів. Наприклад, президента США Барака Обаму не запросили, зате покликали Девіда Бекхема. Також молодятам заспіває сер Джеймс Пол Маккартні. Про це 68-річного колишнього учасника гурту Бітлз особисто попросив наречений з нареченою.

Нагадаємо, що принц Вільям, старший син принца Уельського Чарльза і покійної принцеси Діани, зробив пропозицію своїй давній подрузі Кейт Мідлтон у жовтні минулого року під час відпочинку в Кенії.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Принц Вільям змінить ім'я під час шлюбної церемонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути