середа, 25 вересня 2019 12:47

Прикордонники перевірять факт вивезення екс-дружиною Князєва ‎€650 тис.

Прикордонники перевірять факт вивезення екс-дружиною Князєва ‎€650 тис.
Напередодні Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо львівських митників, які дозволили перетнути державну межу колишній дружині голови нацполіції Сергія Князєва, ще двом українцям та одному громадянину Хорватії Фото: vybory.detector.media

Службову перевірку розпочала Державна прикордонна служба унаслідок перевезення через український кордон ексдружиною Сергія Князєва незадекларованих понад 650 тис. євро.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначив, що запит до польської сторони, щоб отримати більше інформації, вже скерували, пише 5 канал.

"Державна прикордонна служба направила запит польській стороні, щоб отримати більше подробиць тих обставин, які були викладені в засобах масової інформації. Крім того, відомство офіційно розпочало службове розслідування, щоб перевірити обставини перетину кордону даними громадянами і транспортним засобом, і щоб перевірити чи не було порушень в діях наших співробітників. Зазначу, що питання декларування коштів лежить поза межами компетенції Державної прикордонної служби".

Напередодні Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо львівських митників, які дозволили перетнути державну межу колишній дружині голови нацполіції Сергія Князєва, ще двом українцям та одному громадянину Хорватії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Князєв подав у відставку: досягнення та скандали, пов'язані з його ім'ям

Їх затримали у пункті пропуску "Гребенне" з незадекларованою готівкою. Голова Нацполіції Сергій Князєв назвав це повідомлення дезінформацією. Пояснив, що ексдружина працює у будівельній компанії "Атлант". Перетинала кордон разом із директором компанії Вадимом Каганом. І він нібито продав за 500 тис. євро торгівельне приміщення у центрі Києва, а гроші віз з собою. Князєв заявив, що Каган показав документи, і після цього інцидент вичерпали. Випадок перевірятиме ДБР. Якщо провину працівників львівської митниці доведуть, їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

У Польщі в окружній прокуратурі Замостя повідомили, що затримали на кордоні трьох українців і хорвата. Серед них була колишня дружина глави Нацполіції Сергія Князєва Вікторія. Мала €650 тис. готівки. Польська поліція підозрює затриманих у відмиванні брудних коштів.

Сергій Князєв спростував інформацію. Мовляв, його колишня перетинала кордон із власником компанії, у якій працює. На кордоні саме керівник Вадим Каган заявив прикордонникам про наявність певної суми готівки. За словами керівника поліції, вона задекларована офіційно, а всі подактки сплачені.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники перевірять факт вивезення екс-дружиною Князєва ‎€650 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути