Ексклюзиви
неділя, 23 квітня 2023 15:43

Прихожанка РПЦ оскандалилася на Житомирщині: що накоїла

Прихожанка РПЦ оскандалилася на Житомирщині: що накоїла
У селі Попільня на Житомирщині прихожанка Московського патріархату 20 квітня навмисно пошкодила банер на огорожі Свято-Миколаївського храму. Фото: скріншот з відео

У селі Попільня на Житомирщині прихожанка Московського патріархату 20 квітня навмисно пошкодила банер на огорожі Свято-Миколаївського храму.

Цей банер присвячений дітям, які загинули від рук окупантів, і жінка зірвала слова саме про те, що їх вбила Росія. Відповідне відео розмістили на Facebook-сторінці територіальної оборони Попільнянської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінкульт розпочинає перевірку Почаївської лаври

"Банер на огорожі Свято-Миколаївського храму, присвячений пам'яті загиблих дітей від рук російських окупантів, напередодні встановила ініціативна група релігійної громади ПЦУ. Там були іграшки та писанки від дітей Попільнянщини. Зранку до цієї імпровізованої стіни пам'яті небайдужі мешканці громади почали приносити квіти та дитячі іграшки, увіковічнюючи пам'ять про діток, безневинних жертв російських окупантів", – розповіли у громаді.

Жінка прийшла до банера, почала вигукувати антиукраїнські гасла, вирізала з банера слово "російські", забрала писанки і сказала, що "цьому не місце біля російської церкви".

У теробороні розповіли, що жінка – парафіянка московського попа Петра Лисоса, який власне і надоумив жінку спаплюжити банер.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну, жодна із 273 парафій московської церкви в Києві не перейшла на релігійний бік України.

Церкви Московського патріархату не перейшли ні до православної церкви України, ні до Української православної церкви Київського патріархату, ні до Української греко-католицької церкви. Про це повідомила глава Комітету Київради з питань культури Вікторія Муха.

З початку 2023 року до Православної церкви України перейшли лише 63 релігійні організації, які раніше належали до московської церкви, свідчать дані, оприлюднені "Опендатабот".

Зараз ви читаєте новину «Прихожанка РПЦ оскандалилася на Житомирщині: що накоїла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути