вівторок, 28 липня 2009 16:19

Прихильники вимагають дати Джексону Нобелівську премію

Прихильники вимагають дати Джексону Нобелівську премію
Король поп-музики Майкл Джексон свого часу мріяв підкорити світ. Проте про Нобелівську премію знаменитий виконавець навряд чи замислювався. Заповнити цей пропуск вирішили прихильники зірки. Більше десяти тисяч людей вже підписали онлайн-петицію із закликом визнати досягнення Джексона і висунути співака на Нобелівську премію миру в 2010 році.

У петиції, складеній студентами Каліфорнійського університету, йдеться, що Майкл Джексон присвятив себе розповсюдженню ідей світової єдності та любові, а також впродовж всього життя особисто жертвував великі суми різним добродійним організаціям.

Відомо, що в 2000 році виконавець був включений в Книгу рекордів Гіннесу як поп-співак, який брав участь в найбільшій кількості добродійних проектів. Всього він підтримував 39 добродійних організацій, а також заснував власний фонд Heal The World. Майкл Джексон також надавав матеріальну допомогу постраждалим від урагану "Катріна" і терактів 11 вересня 2001 року.

Проте для включення кого б то не було в списки лауреатів премії не достатньо бажання громадськості. Прихильникам буде потрібна підтримка осіб, які володіють правом номінувати кандидатів. До їхнього числа входять професори університетів в сфері історії, політології, філософії та юриспруденції, члени парламентів і урядів різних країн, члени комісії постійного міжнародного бюро з питань миру, а також інші категорії громадських діячів і лауреати премії.

Цього року на Нобелівську премію миру висунуті президент США Барак Обама, президент Франції Ніколя Саркозі, колишня кандидат в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур і китайський правозахисник Ху Цзя, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники вимагають дати Джексону Нобелівську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути