четвер, 08 травня 2008 13:31

Прихильники незалежності Тибету заблокували виступ Ху Цзіньтао в токійському університеті

В запекле протистояння з поліцією вступила в четвер велика група японських студентів під прапорами "незалежного Тибету" біля входу в одну з аудиторій престижного токійського Університету Васеда. В аудиторії сьогодні мав виступити з промовою голова КНР Ху Цзіньтао, який знаходиться тут з візитом.

В четвер також очікується дружній поєдинок лідерів Китаю і Японії - вони змагатимуться в пінг-понг.

Учасники акції викрикували засуджуючі політику Пекіна гасла і намагалися прорватися в зал. Поліція встановила металеві загороди біля входу в аудиторію і змогла відтіснити декілька сотень демонстрантів, запобігши можливій сутичці з прибулою в університет на автобусі делегацією китайської молоді.

Раніше Ху Цзіньтао провів в Токіо робочий сніданок з групою колишніх японських прем"єр-міністрів - Ясухіро Накасоне, Сіндзо Абе та Іосіро Морі. На сніданку демонстративно був відсутній Дзюнітіро Коїдзумі, який займав пост глави уряду в 2001-2006 роках. При нім відносини двох країн, не дивлячись на бурхливий розвиток економічних зв"язків, підійшли майже до точки замерзання.

Нинішній візит Ху Цзіньтао має показати, що дві сусідні країни подолали колишню холодність у відносинах і зробили рішучий вибір на користь дружньої співпраці.

Символом їх зближення, зокрема, стала обіцянка китайського керівника надати в оренду токійському зоопарку Уено дві панди взамін недавно померлої улюблениці жителів японської столиці Лін-Лін, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники незалежності Тибету заблокували виступ Ху Цзіньтао в токійському університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути