вівторок, 07 грудня 2010 12:52

Придушення протестів у Греції переросло у кровопролиття (ФОТО)
15

Фото: Фото: Reuters

У Афінах в понеділок відбулися сутички, вони супроводжували багатотисячні демонстрації і ходу на згадку про 15-річного підлітка, якого застрелив поліцейський 6 грудня 2008 року. Затримано 25 осіб. Їх доставили в головне поліцейське управління столичної області Аттіка.

Сутички молоді з поліцією неодноразово виникали протягом дня в різних місцях в центрі грецької столиці, постраждали не менше трьох осіб. Пошкоджено вітрини магазинів і банків, зупинки і телефонні будки, проте завданий збиток не міг порівнятися з результатом масових безладів дворічної давнини. Декілька тисяч поліцейських досить ефективно блокували парламент країни й інші урядові будівлі, часто даючи відсіч напираючому натовпу за допомогою сльозогінного газу. Центр Афін впродовж всього дня був повністю перекритий для автомобільного руху.

Зокрема, цього разу група молоді в капюшонах напала на поліцейський патруль, а поліцейське відділення в центральному районі Перістері було закидане камінням.

За даними поліції, до теперішнього часу ситуація під контролем, безлади припинилися. Вулиці міста очищають від сміття, рух в центрі відкриється у вівторок вранці.

Нагадаємо, шостого грудня 2008 року поліцейський застрелив у Афінах підлітка, послідували багатоденні акції протесту, підпали і грабежі. Поліцейський отримав довічний термін.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Придушення протестів у Греції переросло у кровопролиття (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути