понеділок, 07 грудня 2009 11:11

В Афінах анархісти підпалили поліцейського (ФОТО)


Поліцейські сили використали сльозогінний газ проти декількох тисяч анархістів, які кидалися камінням та петардами під час маршу в центрі Афін. Декілька тисяч демонстрантів зібралися для того, щоб відзначити річницю загибелі 15-річного Александроса Грігоропулоса, який минулого року загинув від рук поліції, пише Daily Mail.

В іншому грецькому місті Салоніки, демонстранти закидали поліцейських "коктейлями Молотова" та розгромили магазини в центральній частині міста.


Повідомляється, що значну частину вандалів становили не лише місцеві анархісти, а й члени вкрай лівих груп з багатьох європейських країн, які приїхали до Греції спеціально, щоб приєднатися до протестів.

Більше 3 тисяч студентів, анархістів і членів лівих партій здійснили марш до будівлі парламенту в неділю. Ввечері планувалася почесна поминальна служба на могилі загиблого підлітка.

Протестанти закрили обличчя чорними хустками, та вигукували "поліцейські - свині, вбивці!".

Новий соціалістичний уряд Греції відправив більше 6 тисяч поліцейських на вулиці Афін, щоб запобігти повторенню минулорічних подій. Тоді тисячі осіб вийшли на вулиці за декілька годин після вбивства підлітка. Протестуючі трощили магазини, підпалювали автомобілі та вступали у бійки з поліцією.

Грецька поліція повідомляє, що більше 150 іноземних анархістів прибули в ці вихідні з Італії, Франції та інших Європейських країн. У суботу за напади на поліцейських були заарештовані 75 осіб, зокрема 5 італійців і 1 іспанець.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Афінах анархісти підпалили поліцейського (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути