Ексклюзиви
середа, 08 липня 2020 22:30

При виході на пенсію виплачують допомогу: українка про життя в Туреччині

При виході на пенсію виплачують допомогу: українка про життя в Туреччині
Мінімальна пенсія в Туреччині від 1600 лір ($256) anka_izmir

В Туреччині молодою вважається людина у віці до 60 років. Причому пенсіонери виглядають доволі гарно: вони подорожують, ходять у кафе чи театри і почуваються щасливими.

"Коли я переїхала до Ізміру, мені було 32 роки. За українськими мірками - огрядна тітка, вже не молода. Але в Туреччині відчуваю себе 25-річною. Приїхавши до Туреччини мій страх старості почав йти на другий план, так як в Ізмірі пенсіонери зовсім інші. Парочки прогулюються по набережній тримаючись за руки, потім неспішно йдуть в кафе, де обідають, п'ють каву, чай, читають газетку або говорять по відеозв'язку з родичами і дивлячись на них у мене зароджується надія, що старість - не так вже й погано. Її теж потрібно заслужити", - розповідає киянка Анна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати заробітчан у Польщі зменшилися

Причиною такої старості є здоров'я та хороша пенсія.

"Мінімальна пенсія в Туреччині від 1600 лір ($256) до 10 000 лір ($1600) Крім пенсії, всі державні службовці при виході на пенсію, отримують одноразову виплату в розмірі від 30 000 ($4800) до 80 000 лір ($12 802) в залежності від займаної посади. І в Туреччині дружина успадковує пенсію померлого чоловіка", - пояснює Анна.

Уряд вирішив впровадити нову пенсійну реформу, яка вступить у дію з 2021 року. Планують ввести підвищений тариф єдиного соціального внеску за осіб, зайнятих на роботах за списками пільгових категорій професій. Не будуть призначати пенсії за вислугу років. Через нестачу коштів країну хочуть перевести на накопичувальну пенсійну систему.

Зараз ви читаєте новину «При виході на пенсію виплачують допомогу: українка про життя в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути