Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2009 13:47

Президента Мексики хотіли убити через наркотики

Президента Мексики хотіли убити через наркотики
Поліція Мексики оголосила про запобігання замаху на президента країни Феліпе Кальдерона.

Як розповів пресі Рамон Пекеньо, керівник поліцейського управління по боротьбі з наркоторгівлею, розслідування щодо змовників продовжувалося більше року.

Головний підозрюваний був затриманий в неділю, 9 серпня. Відомо його ім"я - це Дімас Діаз Рамон, член великого мексиканського наркокартелю "Сіналоа" (картель діє, в основному, в однойменному західному штаті Мексики). Про Рамона повідомляється, що він спеціалізувався на контрабанді марихуани.

За попередньою версією, змовники збиралися убити президента за те, що під час однієї з поліцейських облав у картелю "Сіналоа" було вилучено п"ять мільйонів доларів США. Інші подробиці поліцейської операції не розкриваються.

Починаючи з грудня 2006 року Феліпе Кальдерон підключив до боротьби з наркокартелями, що діють на мексикано-американскому кордоні, більше 36 тисяч військовослужбовців. Під час "нарковійни", як охрестили в місцевих ЗМІ боротьбу з наркомафією, загинули більше 13 тисяч осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президента Мексики хотіли убити через наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути