Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 09:55

В Мексиці в перестрілці з наркоторговцями загинули вісім поліцейських

Вісім поліцейських і троє наркоторговців загинули в перестрілці в мексиканському місті Кульякан.

Генеральна прокуратура Мексики офіційно підтвердила інформацію про вісім загиблих поліцейських в перестрілці з найманцями, які знаходилися на службі наркомафії. Крім того, офіційно підтверджена загибель трьох найманців.

Мексиканські поліцейські у вівторок оточили один з будинків в місті Кульякан, в якому, за їхніми даними, знаходилися члени впливового наркокартеля Сіналоа. У перестрілці, що зав"язалася, загинули вісім поліцейських. За неофіційними даними, в ході перестрілки ще дев"ять співробітників мексиканської поліції дістали поранення.

Збройне протистояння з використанням автоматичної зброї і гранат зав"язалося після того, як поліція перехопила групу вбивць, які розстріляли в понеділок увечері двох людей.

Проте зловмисникам вдалося сховатися в одному з будинків в районі Беніто Хуарес. Сюди були стягнуті близько 400 поліцейських і військових, які узяли в кільце десять кварталів і запропонували злочинцям здатися, але ті у відповідь відкрили вогонь.

Правоохоронцям довелося евакуювати жителів декількох сусідніх будинків, багатьом з яких, через пережитий стрес, знадобилася допомога професійних психологів.

Декілька годин опісля ситуацію вдалося взяти під контроль і затримати 4 злочинців, у яких було вилучено 12 автоматів, декілька гранат і наркотики.

Два тижні тому президент Мексики Феліпе Кальдерон додатково відправив в Кульякан більше трьох тисяч поліцейських для боротьби з наркокартелем Сіналоа.

З початку року в Мексиці в кримінальних сутичках було убито більше 1300 людей, що на 47% перевищує аналогічні торішні показники, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Мексиці в перестрілці з наркоторговцями загинули вісім поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути