субота, 20 вересня 2008 17:03

Президент Пакистану попросив скоротити його повноваження

Президент Пакистану Асиф Алі Зардарі в своєму першому зверненні до парламенту попросив скоротити президентські повноваження. Мова йде про відміну права президента розпускати парламент і відправляти у відставку уряд, повідомляє AFP.

Зардарі призвав усунути "конституційні порушення, які були допущені диктаторами, щоб продовжити термін свого правління". Пакистанський президент пообіцяв дотримуватися "святості конституції, верховенства влади парламенту і законність".

Виступаючи в парламенті, Зардарі також заявив, що Пакистан не потерпить порушення свого суверенітету іншими державами під приводом боротьби з тероризмом. 3 вересня американські військові, висадившись з вертольотів, провели наземну операцію проти бойовиків в одному з пакистанських сіл. У пресі повідомлялося, що президент США Джордж Буш віддав секретне розпорядження, що дозволяє силам спеціального призначення вторгатися до Пакистану для проведення таких операцій.

Зардарі змінив на чолі держави генерала Первеза Мушаррафа, який був вимушений піти у відставку під тиском опозиції, що пригрозила йому імпічментом. Новий президент є лідером Пакистанської народної партії, яку раніше очолювала його дружина, колишній прем"єр-міністр Пакистану Беназір Бхутто, убита терористами наприкінці 2007 року, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Президент Пакистану попросив скоротити його повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути