Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 16:00

Президент Литви висловився проти розміщення ПРО в країні

Президент Литви Валдас Адамкус висловився проти розміщення елементів американської системи ПРО на території Литви. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, присвяченій підсумкам четвертого року перебування на посту глави Литовської Республіки.

"Враховуючи військово-стратегічну ситуацію на європейському континенті і рівень сьогоднішніх технологій, не бачу особливої різниці, в 500, 300 км. або в півкілометрі від російського кордону буде розгорнена система ПРО", - відзначив президент, нагадавши, що США і Польща продовжують переговори з цього питання.

На думку Адамкуса, розгортання системи ПРО "під боком у Росії необов"язково". "Я висловився б проти розміщення ПРО в Литві", - підкреслив він. Свою думку, що сформувалася, як відзначив Адамкус, "без якого б то не було тиску ззовні", він, окрім технологічного аспекту, аргументував історичним контекстом литовсько-російських відносин, а також "чисто психологічними нюансами". ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Президент Литви висловився проти розміщення ПРО в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути