четвер, 15 квітня 2010 19:53

Президент Киргизстану подав у відставку

Президент Киргизстану подав у відставку

Президент Киргизії Курманбек Бакієв подав у відставку. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в тимчасовому уряді країни. За словами співрозмовника агентства, глава держави вже підписав відповідну заяву. Раніше повідомлялося, що Бакієв залишив територію Киргизії і вилетів до Казахстану, де у нього мала відбутися зустріч з Нурсултаном Назарбаєвим.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на прес-секретаря МЗС Казахстану Ільяса Омарова, літак президента Киргизії зробив посадку в аеропорту Тараз увечері в четвер. При цьому Бакієв відмовився давати коментарі щодо своїх подальших пересувань.

На початку квітня після масових заворушень влада в Киргизії перейшла до тимчасового уряду, який сформували опозиціонери. Його очолила колишній міністр закордонних справ країни Роза Отунбаева. При цьому Курманбек Бакієв відмовився скласти свої президентські повноваження.

До 15 квітня Бакієв перебував на півдні Киргизії, в Джалалабадській області. Він взяв участь у кількох мітингах, на яких були присутні його прихильники. За словами міністра закордонних справ Казахстану Каната Саудабаєва, домовленість про виїзд президента Киргизії з країни була досягнута в результаті спільних зусиль Нурсултана Назарбаєва, Барака Обами, Дмитра Медведєва, а також представників ОБСЄ, ООН і Євросоюзу.

Раніше 15 квітня Роза Отунбаєва зажадала суду над Бакієвим і його родичами. На її думку, провина за недавні заворушення в Киргизії, в результаті яких загинуло близько 80 осіб, лежить на президентові республіки. Раніше представники тимчасового уряду пропонували Курманбеку Бакієву гарантії безпеки в обмін на заяву про відставку.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Президент Киргизстану подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути