Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2010 17:01

Опозиція Киргизії заморозила всі банки і відмовилася від переговорів

Опозиція Киргизії заморозила всі банки і відмовилася від переговорів

Нова влада Киргизії звинуватила президента республіки Курманбека Бакієва у спустошенні державної казни і заморозила банківську систему. Водночас, голова тимчасового уряду Киргизії Роза Отунбаєва заявила, що не вестиме переговори з президентом.

За словами, представника тимчасового уряду Еділя Байсалова, опозиція була змушена заморозити банківську систему, оскільки побоюється, що підконтрольні Бакієву банки можуть вивести державні кошти за межі країни.

Байсалов додав, що зараз "держскарбниця практично порожня" - у ній знаходиться лише 22 мільйони доларів.

Також опозиція відмовилася встановлювали мирні переговори з опальним президентом.

"Ніяких переговорів з Бакієвим не очікується", - сказала Роза Отунбаєва.

За словами Отунбаєвої, вона не має наміру обговорювати умови відставки президента після того, як "постраждало більше тисячі патріотів". Нагадаємо, нова влада Киргизії, заявила, що всю провину за безлади, в яких загинули більше 70 осіб і більше тисячі отримали поранення, вони покладають на колишнє керівництво країни.

На користь переговорів висловився сам Бакієв. Він зазначив, що був би радий сісти за стіл переговорів зі своїми опонентами. Президент, який в даний час знаходиться на півдні країни, повторив, що не збирається йти у відставку. При цьому він відмовився взяти на себе відповідальність за людські жертви. "На моїх руках немає крові, це в опозиції руки в крові", - заявив Бакієв.

Раніше в пресі з"явилася неофіційна інформація, згідно з якою Бакієв нібито готовий був піти у відставку в обмін на гарантії безпеки собі та своїй родині.

У Киргизії в останні дні відбулися антиурядові виступи, що супроводжувалися заворушеннями і грабежами. Увечері 7 квітня антібакієвська опозиція оголосила про створення тимчасового уряду. У той же час, враховуючи, що президент відмовився йти у відставку, процес зміни влади в республіці завершений не був.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Киргизії заморозила всі банки і відмовилася від переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути