Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 21:20

"Викладачі боялись фестивалю більше, ніж діти" - музиканти провели майстер класи для дошкільнят
11

Музиканти провели майстер клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home
Фото: Катерина Лук'яшко
Музиканти провели майстер клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home
Музиканти провели майстер клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home
Музиканти провели майстер клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home
Музиканти провели майстер клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home

З 14 по 29 березня у Харкові проходить міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest. Захід має окрему освітню програму, в рамках якої відбуваються передконцертні бесіди про класичну музику, творчі зустрічі з композиторами та виконавцями.

Музиканти провели майстер клас для школи раннього дитячого розвитку Honey Home. Щоб потрапити до концертної зали школи потрібно пройти повз камеру відеоспостреження. Біля входу стоїть коробка з бахілами. Другу пару відвідувачі одягають між першим і другим поверхами. Зала заповнена. Двоє хлопчаків грають "У траві сидів кузнєчік" на перкусії й барабанах. Найменшому виконавцю – 2 роки, найстаршому - 5.

Після номеру двох флейтисток мами обережно ховають іструменти в чохли. Флейти напівпрозорі, рожевого кольору. Дівчата переминаються в куточку з ноги на ногу, розправляють концертні сукні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кларнетист гратиме лежачи на сцені

"А я буду режижором", - підходить до викладачки Вікторії Шендер білявий хлопчик років 4-ох.

"Так, так, "дирижером" будеш", - відповідає, всміхаючись. - "Викладачі боялись "Харків-фесту" більше за дітей. Чекаємо концерт у філармонії. Діти знають майже всіх музикантів, бо робимо "контактні концерти". Запрошуємо виконавців із філармонії. Діти ходять поміж ними, торкаються інструментів. Ми розповідаємо про класичну музику. Найбільша проблема після кожного концерту - забрати барабан. Люблять фортепіано і гітару. Вивчаємо звуки по кольорах і по тембрах. Клавіатуру робимо в кольорових стікерах. Дівчата вигадали собі флейти з бантиками. Пальчики ставлять не на клапани – а бантики закривають".

"Що ми робили після мультика про Міккі Мауса?" – питає ведучий концерту у костюмі з краваткою.

"Вгадували, які в мультику грали інструменти. Згадали скрипку, віолончель і барабани. Міккі Маус на гобої грав", - каже дівчинка у рожевій сукні з довгим білим волоссям.

KharkivMusicFest - соціально відповідальний захід. В його рамках відбулися спеціальний благодійний концерт для дітей з особливими потребами, ветеранів АТО та дітей воїнів, загиблих в АТО. Також учасники фестивалю завітали до спеціальних закладів для дітей з особливими потребами. Туди також передали безкоштовні квитки на концерти фестивалю.

Завтра, 29 березня, в рамках фестивалю в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбудеться концерт-закриття "Європейська феєрія". Музиканти з Австрії, Німеччини та Польщі гратимуть твори композиторів Станковича, Шопена та Лютославського.

У Києві відбувся гала-концерт у межах національного проекту "Три "С": Скорик – Станкович – Сильвестров". "Три "С" – це три "кити" сучасної української класичної музики – композитори Мирослав Скорик, Євген Станкович і Валентин Сильвестров. З перших літер їхніх прізвищ і утворилася символічна назва проекту "Три "С", який тривав у 2016–2017 роках і ознаменувався концертами у Києві, Львові, Харкові, Одесі. Ідея проекту у поєднанні знакових творів видатних українських композиторів із шедеврами світової класики.

Зараз ви читаєте новину «"Викладачі боялись фестивалю більше, ніж діти" - музиканти провели майстер класи для дошкільнят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути