понеділок, 14 червня 2010 14:48

Прем"єр-міністр Польщі закликав поляків не голосувати за Качинського

Прем"єр-міністр Польщі закликав поляків не голосувати за Качинського

Глава уряду Польщі, лідер правлячої партії Громадянська платформа Дональд Туск закликав поляків не голосувати на майбутніх президентських виборах за лідера партії Право і справедливість, брата-близнюка загиблого глави держави Ярослава Качинського.

На думку Туска, перемога Ярослава Качиньського для країни означатиме "дуже серйозні проблеми". Глава уряду Польщі також заявив, що "з усіх сил" допомагатиме Броніславу Коморовському.

"Мені 53 роки, я брав участь у багатьох виборах в незалежній Польщі. Але я переконаний, що ніколи не було таких важливих виборів. Від результату голосування залежить сенс, суть нашої роботи протягом найближчих років. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб Броніслав Коморовський ці вибори виграв ", - сказав Туск.

Польський прем'єр підкреслив, що "якщо Ярослав Качиньський і змінився за останній час, то не в той бік, про який декларує. "Це означає, що готовність до конфлікту, до війни, до чвар у нього (Качинського) не стала меншою, ніж раніше ", - відзначив Туск.

У боротьбі за президентське крісло в Польщі беруть участь 10 кандидатів на пост глави держави. Головними фаворитами президентських перегонів є Броніслав Коморовський та Ярослав Качинський, які, найімовірніше, вийдуть у другий тур виборів глави держави.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Польщі закликав поляків не голосувати за Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути