Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 15:25

Прем"єр-міністр Косово оголосив день незалежності

Косовський прем"єр-міністр Агім Чеку заявив в п"ятницю, 20 липня, що 28 листопада 2007 року Косову слід в односторонньому порядку оголосити про свою незалежність від Сербії.

Агім Чеку підкреслив, що спроба західних країн провести через Раду безпеки ООН резолюцію по Косово, яка передбачає надання краю незалежності на основі плану Марті Ахтісаарі, практично вже провалилась через непримиренну позицію Росії.

28 листопада вдень незалежності Албанії. Щорічно його також відзначають і в Косово, 90 відсотків населення якого складають албанці.

Чеку попросив парламент Косово визначитися з датою до його повернення із США, куди він відправляється з візитом і де в понеділок, 23 липня, проведе переговори з держсекретарем Кондолізою Райс.

США вже дали зрозуміти, що підтримають ініціативу про одностороннє оголошення незалежності Косово. Проте представники Європейського Союзу, з свого боку, побоюються, що даний крок дестабілізує і без того непросту ситуацію в регіоні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Косово оголосив день незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути