понеділок, 24 грудня 2018 20:23

Прем'єр Угорщини хотів би бути Путіним - Казарін

Прем'єр Угорщини хотів би бути Путіним - Казарін
Павло Казарін: компроміс та здача національних позицій - це не слова синоніми. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Цей рік запам'ятався конфліктами з сусідніми країнами.

Говорить для Gazeta.ua журналіст Павло Казарін.

"Прем'єр Угорщини Віктор Орбан їздив по країні і на задньому склі його машини була карта великої Угорщини. Думаю, він дуже хотів би бути Путіним. Але це прагнення зв'язане обов'язками перед Брюсселем. У 2014 році, коли Україна припинила бути м'якотілою та безсуб'єктною, здивувалась не тільки Росія. Це стало несподіванкою для багатьох сусідів. Вони вимушені звикати до цього. З європейськими сусідами треба намагатися знайти спільну мову. Але компроміс та здача національних позицій - це не слова синоніми", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль готує наступ - експерт

На думку журналіста, політика Польщі теж поступово стає радикальною.

"Сучасна польська дискусія ХХ століття побудована на домовинах Пілсудського (перший голова відродженої польської держави. Ініціатор створення Польської Військової Організації, засновник польської армії, маршал Польщі. Герой Польщі. - Gazeta.ua) та Дмовського (засновник націоналістичного політичного угруповання "Табір великої Польщі". Прихильник італійського фашизму, антисемітизму та добросусідських відносин з Росією. - Gazeta.ua). Перший говорив, що головний ворог Польщі - Росія. Треба співпрацювати з Європою, аби протистояти Москві. Дмовський вважав, що головний ворог - Німеччина, а з Росією можна домовитись. Що треба звертати увагу на міста, які раніше були польськими, а зараз належать іншим державам. Литва та Україна прямі адресати цього повідомлення. Ми звикли, що Польща можлива тільки у форматі Пілсудського. Але виявилось, що ідеї Дмовського нікуди не ділись", - додає Казарін.

Угорщина продовжує блокувати Комісію Україна-НАТО на рівні міністрів. Будапешт звинувачує Київ, що він обмежує права національної меншини на Закарпатті. Навчання має бути українською, за законом. Мову меншини вивчатимуть як факультатив.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Угорщини хотів би бути Путіним - Казарін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути