четвер, 02 грудня 2010 17:20

Прем'єр Молдови: Об'єднання з Румунією - це комуністична пропаганда

Прем'єр Молдови: Об'єднання з Румунією - це комуністична пропаганда

Молдова залишиться незалежною і не об'єднуватимеся з Румунією. Про це заявив прем'єр-міністр Молдови, лідер Ліберально-демократичної партії Володимир Філат.

"Молдова, як незалежна і суверенна держава, і надалі буде абсолютно незалежною", - сказав Філат журналістам у четвер, коментуючи слова президента Румунії Траяна Бесеску газеті "Romania libera".

Цього тижня у інтерв'ю цьому виданню глава румунської держави заявив, що "існує перспектива об'єднання Молдови і Румунії через 25 років, в рамках Європейського Союзу". За словами Бесеску, після об'єднання "кордон ЄС пройде по Дністру, а Придністров'я залишиться у сфері впливу Росії". На думку румунського лідера, такий поворот подій став би стимулом для подальшої демократизації України і прагнення Києва до Євросоюзу.

Між тим, молдавський прем'єр упевнений, що його країна зможе стати членом ЄС раніше, ніж через 25 років.

"Молдавія стане сильною країною з розвиненою економікою і соціальною сферою, державою, яка буде частиною європейської сім'ї. Цей статус, я вважаю, ми отримаємо набагато раніше, ніж через 25 років. А мова про об'єднання з Румунією - це комуністична пропаганда з метою маніпуляції громадською думкою і отримання голосів на виборах ", - сказав Філат.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Молдови: Об'єднання з Румунією - це комуністична пропаганда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути