четвер, 27 жовтня 2011 11:17

Спецтема: Війна у Лівії

Правозахисник порівняв убивство Каддафі зі смертю Брежнєва

Правозахисник порівняв убивство Каддафі зі смертю Брежнєва

Ситуація з убивством Муаммара Каддафі нагадала правозахиснику Мирославу Мариновичу 1982 рік, коли помер Леонід Брежнєв.

"Я тоді був у таборі як політв'язень. Смерть генсека викликала справжній вибух щастя в усіх, хто був поруч. Я ж почувався ніяково. Так, ми настраждалися від брежнєвського правління, але смерть людини не може викликати такої радості", - зауважив він.

Убивство лівійського правителя Муаммара Каддафі викликало хвилю схвальних виступів лідерів провідних держав та організацій світу.

"Цей день знаменує для Лівії історичний перехід до нової епохи", – заявив генсек ООН Пан Гі Мун.

Державний секретар США Гілларі Клінтон дізналася про загибель Каддафі із смс. Цей момент зняв оператор одного з телеканалів. Держсекретар виглядала задоволеною, усміхалася.

"Каддафі був брутальний та жорстокий диктатор, однак сьогодні він постав перед Богом, і в цей момент інші мали б бути стриманіші. Така реакція поза межами політичного розуміння. Вона ховається в цінностях людей і притаманна як демократичним, так і авторитарним системам. Американське суспільство може бути зразком свободи, але там є дуже виразна риса справедливості відплати. Люди тішаться із застосування смертної кари до злочинців – тому був вибух радості після вбивства Усами бін Ладена", - підкреслив Маринович.

"У цьому є щось містичне. Чому свого часу так багато людей приходили на площу дивитися на страту? Вона притягувала, заворожувала. Глядачі отримували дозу адреналіну, коли дивились на страту або чули про неї", - наголосив правозахисник.

Чому лівійці реагували на смерть Каддафі таким чином Мирослав Маринович пояснює у новому номері журналу "Країна" № 41 (94) за 28 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник порівняв убивство Каддафі зі смертю Брежнєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути