середа, 28 липня 2010 13:49

Правозахисник Овсієнко чекає від Росії вибачень та 500 гривень

Правозахисник Овсієнко чекає від Росії вибачень та 500 гривень

Український правозахисник Василь Овсієнко, якому заборонили в'їзд до Росії чекає офіційних вибачень. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"Я прочитав в Інтернеті повідомлення, що міністр закордонних справ Костянтин Грищенко обговорив моє затримання із виконуючим обов"язки міністра закордонних справ Російської Федерації Андрієм Денисовим. Вони написали, що вважають цей інцидент вичерпаним. Але я ще не отримав ні від кого жодного повідомлення. Буду наполягати, щоб мені відповіли, хто, коли і чому вніс мене у той "чорний список". Очевидно, повинні бути якісь письмові чи хоча б усні вибачення", - наголосив Овсієнко..

Правозахисник оцінив свій матеріальний збиток у 500 гривень.

"Я втратив гривень п'ятсот за квитки. Не знаю, чи варто клопотати за відшкодування. Але Бог мене оберіг. Я мав бути в Москві о 16 годині, а квитка на Урал взяв на першу ночі. Хотів походити по вечірній Москві. Тепер дивлюсь по телевізору – там повно диму. Навколо Москви пожежі, все горить", - сказав він.

Василь Овсієнко вважає, що від його затримки більше користі.

"У тому, що мене не пустили, більше користі, ніж якби я поїхав, - зазначив правозахисник. - Бо ж між державами вийшов скандал. Росія тяжко осоромилася".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що українському дисидентові Василеві Овсієнку заборонили в"їзд на територію Росії. В ніч на 23 липня російські прикордонники без пояснень висадили колишнього політв"язня з потяга "Київ-Москва".

МЗС України заявило, що отримало від колег з Російської Федерації необхідні пояснення щодо інциденту навколо заборони на в"їзд до країни правозахиснику Василю Овсієнку.

Російський МЗС висловив жаль з приводу випадку із українським правозахисником.

Російські дипломати також пообіцяли не допускати повторення таких випадків у майбутньому і дотримуватися рішення керівників обох країн про відмову від практики так званих "чорних списків".

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник Овсієнко чекає від Росії вибачень та 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути