Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 19:47

Працівникам дитсадків заборонили носити обручки

Працівникам дитсадків заборонили носити обручки
Фото: ridna.ua

З серпня в дитсадках України почали діяти нові санітарні норми. Тепер працівники дитячого садочка не мають права ходити з обручками та біжутерією на роботу. За наявності цих предметів їх будуть серйозно штрафувати.

"Таке нововведення найбільше стосується працівників кухні та санітарних працівників, - пояснює завідуюча дитячим садочком села Демидівка Жмеринського району Вінницької області Тетяна Скопик. - У них робота повязана з харчами. Санітарні працівники в ясельних групах допомагають помити дітей, обручкою можуть шкрябнути по шкіри дитини й занести інфекцію. Щодо вихователів, то вважаю такі нововведення неправомірними".

Також в дитячих садках заборонили встановлювати кондиціонери. При цьому вологість повітря має бути 40-60% і температура +18+21 градус. Також в кожній групі потрібно встановити по 4 умивальники й стільки ж унітазів.

"Ці всі нововведення ляжуть на плечі батьків, - каже голова батьківського комітету Ірина Савран одного з дитсадків Вінниці. - Щомісяця на потреби групи здаємо по 100- 150 гривень. Ці гроші йдуть на іграшки та канцтовари для дітей. Зараз у групі 2 унітази. Якщо змусять доставляти, доведеться збільшити витрати ще на сотню гривень".

Завідуючі кажуть, що тепер з перевірками щомісяця ходитиме санстанція. Неофіційно одна перевірка дитячому садочку обходиться від 250 до 500 гривень.

А ось голова Всеукраїнської асоціації батьківської громадськості Надія Цикан вважає, що набагато доцільніше спочатку створити держпрограму ремонту дитсадків.

"У Києві, наприклад, ремонтують сади - утеплюють фасади, оновлюють туалети та системи опалення. І то не скрізь. А що вже говорити про провінцію? Хоча у правилах є і раціональне зерно. Наприклад, щодо прикрас. Діти можуть дряпатися об них. Звичайно, обручки могли б і дозволити, але краще перестрахуватися", - вважає Цикан.

Зараз ви читаєте новину «Працівникам дитсадків заборонили носити обручки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути