пʼятниця, 26 лютого 2010 10:47

Пожежники та міліціонери вперто не ходять здавати кров

Пожежники та міліціонери вперто не ходять здавати кров

Торік у місті Комсомольськ Полтавської області мали зібрати за планом 620 літрів крові, але знайшли донорів лише на 355 літрів. Цього року, медикам Комсомольська потрібно 590 літрів, але люди масово відмовляються здавати кров.

"Місто потребує на 40% більше крові, ніж ми збираємо, - розповідає головний лікар Комсомольської міської лікарні Микола Дубина. - Іноді нам допомагає з кров"ю сусідній нам Кременчук, проте бувають і випадки, коли родичам наших пацієнтів доводиться кров купувати".

У місті є почесні донори, але їх лише 48 чоловік. Нещодавно цих людей нагородили відповідними значками "Почесний донор" та за рахунок лікарні купили сувеніри в подарунок.

Медики розповідають, що постійно здають кров працівники Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, міський відділ освіти, міська лікарня та поліклініка.

"За останні 2 роки ні працівники міліції, ні пожежної частини, ні громадського об"єднання "Міська міліція", які є стовідсотково здоровими не прийшли до нас. Жодна людина! - обурюється Микола Дубина. - У газетах даємо оголошення і розповідаємо про те, як це важливо. Та донори не йдуть.

Медики гадають, що донорами не хочуть здавати, бо за це грошей у нас не платять, відзнака "Почесний донор" дає лише 10% надбавки до пенсії.

Тих, хто хоче допомогти просять звертатись до адміністрації Комсомольської міської лікарні, де спеціалісти розкажуть, як можна стати донором.

Зараз ви читаєте новину «Пожежники та міліціонери вперто не ходять здавати кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути