Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2020 03:16

Пожежі в Чорнобильській зоні знищили понад 11 гектарів заповідника

Пожежі в Чорнобильській зоні знищили понад 11 гектарів заповідника
4 квітня у Чорнобильській зоні виникла лісова пожежа. Фото: Прямий

У Зоні відчуження вигоріли 11,5 тисячі гектарів (5%) території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

"Постраждало близько 11,5 тисячі гектарів південно-західної частини заповідника, що становить близько 5% заповідника. З них ліси - близько 35%, перелоги - 55%, водно-болотні угіддя - 10%. Відповідно до попереднього зонування, це переважно зони антропогенного навантаження та буферні зони", - сказав під час онлайн-брифінгу директор заповідника Олександр Галущенко,повідомляє "Укрінформ".

Унаслідок інтенсивного горіння були втрачені або сильно пошкоджені певні рослинні групи. Щодо фауни, то негативний вплив буде неістотним, оскільки на час проходження пожеж у більшості ссавців та птахів були ще відсутні кладки яєць, а молодняк не народився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобиль тліє й досі

"Великі ссавці і копитні втекли. На локальному рівні кормова база втрачена, але вони повернуться туди через деякий час. Найбільші втрати - малі ссавці, малі птахи, рептилії, амфібії", - додав Галущенко і уточнив, що тварини повернуться у місця згарищ через два-три місяці після пожеж.

Нагадаємо, 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі в Чорнобильській зоні знищили понад 11 гектарів заповідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути