середа, 04 листопада 2015 06:25

Пожежа в нічному клубі вивела на антиурядовий мітинг 20 тисяч румунів
3

Фото: REUTERS

Після загибелі 32 осіб в нічному клубі, більше 20 тисяч людей вийшли на демонстрацію проти корупції до будинку уряду і міністерства внутрішніх справ Румунії в Бухаресті.

Про це повідомляє Reuters.

Основним гаслом акції стало "Корупція вбиває": активісти вимагають відставки уряду після пожежі в нічному клубі Colectiv, в результаті якого загинули 32 людини. Основною причиною трагедії учасники акції називають чиновницьку корупцію при видачі дозволів та проведенні перевірок з безпеки.

Демонстрації також пройшли в містах Брашов і Плоєшті; акції протесту заплановані в інших містах в найближчі дні. Перед самим клубом в Бухаресті тисячі людей поставили свічки та поклали квіти у пам'ять про загиблих.

Раніше повідомлялося, що у Румунії затримані троє власників нічного клубу Colectiv за підозрою в ненавмисному вбивстві після великої пожежі, в результаті якого загинула 32 людей.

Нагадаємо, пожежа в клубі Colectiv - одному з найпопулярніших в Бухаресті - сталася пізно ввечері 30 жовтня. У момент пожежі в клубі перебували близько 400 осіб, які прийшли на концерт групи Goodbye to Gravity.

Офіційна причина пожежі поки не оголошена. За попередньою версією, причиною загоряння стало порушення правил безпеки при поводженні з піротехнікою. Румунські ЗМІ відзначають, що після початку пожежі евакуація з клубу проводилася через єдиний відкритий вихід, у якого виникла тиснява.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в нічному клубі вивела на антиурядовий мітинг 20 тисяч румунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути