Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Пояснили, навіщо РФ гатить по Україні "болванками" від ядерних ракет

Пояснили, навіщо РФ гатить по Україні "болванками" від ядерних ракет
Росія знімає ядерні боєголовки зі старіючих ядерних крилатих ракет і стріляє холостими "болванками" по Україні. Фото: pixabay.com

Росія, ймовірно, знімає ядерні боєголовки зі старих ядерних крилатих ракет і веде вогонь по Україні холостими "болванками". Удари завдаються для відволікання систем протиповітряної оборони.

Зображення з відкритих джерел свідчать про використання росіянами ракет AS-15 KENT, повідомило 26 листопада Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"На знімках видно уламки явно збитої крилатої ракети повітряного базування, розробленої у 1980-х роках виключно як ядерна система доставки. Боєголовка, ймовірно, була замінена баластом", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Хоча така інертна система, як і раніше, завдаватиме певної шкоди за рахунок кінетичної енергії ракети і будь-якого невитраченого палива, малоймовірно, що вона забезпечить надійний вплив на цілі.

"РФ майже напевно сподівається, що такі ракети стануть хибними цілями для відволікання українських систем ППО. Якими б не були наміри Росії, ця імпровізація наголошує на рівні виснаження російських запасів ракет великої дальності", – додали у британській розвідці.

Ракетного потенціалу Росії станом на середину листопада вистачить ще максимум на три масовані атаки на Україну. Ідеться про удари, подібні до атаки 15 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, навіщо РФ гатить по Україні "болванками" від ядерних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути