Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 08:13

Повінь у Папуа-Нової Гвінеї: 153 загинули, десятки зникли безвісти

У результаті повені у північній провінції Оро в Папуа-Нової Гвінеї, викликаної тихоокеанським циклоном "Губа" загинули 153 людини, десятки зникли безвісти. У результаті розливу річок затоплені десятки населених пунктів, з багатьма з яких повністю відсутній зв"язок.

Серед відрізаних від зовнішнього світу - центр провінції Попендеатта. Знищено кілька мостів, що сполучають райцентр з іншими селищами. Пошкоджений місцевий аеропорт. Для його відновлення знадобиться кілька тижнів і великі фінансові інвестиції.

Влада Папуа-Нової Гвінеї оголосила про введення у провінції режиму надзвичайного стану  і звернулася до світової спільноти з проханням надання гуманітарної допомоги. Губернатор провінції Оро Суклінг Таманаба заявив, що розчарований бездіяльністю уряду країни і у свою чергу закликав міжнародні благодійні організації надати допомогу. Натовпи людей почали мітингувати перед приміщенням місцевої адміністрації у Попендеатте, ависловлюючи обурення роботою чиновників, що затримують відправку допомоги в населені пункти, що потерпають від лиха.

Глава МЗС Австралії Александер Даунер вже заявив, що уряд цієї країни готовий направити у постраждалі райони відразу кілька загонів рятувальників і поставити туди вантажі продовольства і медикаментів, як тільки отримає точніші дані про масштаби трагедії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Повінь у Папуа-Нової Гвінеї: 153 загинули, десятки зникли безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути