вівторок, 29 березня 2011 13:45

Спецтема: Арабські революції

Поваленому президенту Єгипту призначили дві пенсії: У $340 та "секретну"

Поваленому президенту Єгипту призначили дві пенсії: У $340 та "секретну"

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак, який пішов у відставку 11 лютого, отримуватиме щомісячну пенсію в розмірі двох тисяч єгипетських фунтів (приблизно 339 доларів).

Про це пише єгипетська газета "Аль-Масрі аль-Яум".

Як повідомило виданню джерело в Урядовому фонді соціального страхування Єгипту, із запитом на розрахунок пенсії колишньому главі держави два тижні тому звернувся єгипетський уряд.

Сума, яку отримуватиме Мубарак за свою багаторічну роботу на вищому державному посту, перевищує максимальні пенсії міністрів, які, зазвичай, становлять від 150 до 1500 єгипетських фунтів (25 - 254 долара), зазначило джерело.

Крім цивільної пенсії, маршал авіації Мубарак буде також одержувати і військову пенсію як колишній командувач ВПС Єгипту.

"Розмір цієї пенсії, згідно з правилами, засекречений, суму завжди знає лише одержувач", - сказало джерело у Фонді.

Мубарак з дня своєї відставки жодного разу не з'являвся на публіці. Протягом останнього часу він проживав зі своєю родиною в резиденції на Червоному морі в місті Шарм-ель-Шейх.

Генпрокурор Єгипту 28 лютого заборонив виїзд за кордон екс-президенту країни, а також членам його сім'ї. Також наклав арешт на все майно Мубарака, його дружини Сюзанни, синів Аля і Гамаля, їхніх дружин і дітей. Таке рішення ухвалене в рамках розслідування корупційних справ відносно екс-президента і його сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Поваленому президенту Єгипту призначили дві пенсії: У $340 та "секретну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути