понеділок, 20 січня 2014 03:17

"Повалення бесарабського Леніна - це повалення Берлінської стіни в Україні" - нардеп

"Повалення бесарабського Леніна - це повалення Берлінської стіни в Україні" - нардеп

"Кажуть, Майдан нічого не дає. Але Майдан дуже дратує владу. Їм хотілось перевести цей хронічний конфлікт, цей клінч протистояння у вибуховий. Наше завдання – не дати їм себе спровокувати на бойове протистояння. Потрібно продовжувати тиснути на больові точки режиму" - народний депутат від "Свободи" Андрій Мохник прокоментував Gazeta.ua важливість мирного протікання протестних акцій в Україні.

Нардеп стверджує, що Майдан так просто не щезне.

"Навіть якщо уявити, що щось сталося, і Майдан розчинився, насправді не зникла б тінь мільйонів людей, які були на Майдані протягом цього часу. Майдан - не політичний, а історичний процесс. Це те, що назріло. Адже ми у 1991 перестали бути Радянським Союзом, але залишились УРСР, тільки жовто-блакитною. І повалення бесарабського Леніна – це по суті падіння Берлінської стіни в Україні. Це шлях перетворення, звільнення від окупантів. Навіть у Європі дивувались, що у нас залишилось стільки пам'ятників окупантам. Нарешті відбувається переосмислення, що ж таке незалежність. Незалежність є те, що ми звільнились від окупації", - запевнив він.

Андрій Мохник запропонував законодавчому органу країни ухвалити рішення про окупацію України 1917-1991 років.

"Це було б великою мужністю з їх боку. Нехай навіть не цього скликання, а наступного. Тоді все стане на свої місця. Коли ми говоримо, що у 1932-1933 роках був Геноцид, то повинні розуміти , що власна влада геноцид не проводить.  Бо "Красна армія" – посібники окупантів. Якби вони були народною армією, то стали б на захист свого народу. У 1944 році було не звільнення від окупантів, а заміна однієї окупаційної влади на іншу. А 6 листопада 1944 року відбувся Дніпровський геноцид, коли сотні тисячі українців загнали у Дніпро і втопили", - зазначив "свободівець".

Теперішня Верховна Рада остаточно скомпроментувала себе 16 січня.

"Вони б могли ухвалити це на Банковій або в Українському домі, і журналісти б цього не знали. Тільки Перший національний канал показав би іделічну картинку. А так всі побачили той маразм, коли Підрахуй № 2 Олійник впродовж  секунди порахував 235 голосів", - сказав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Повалення бесарабського Леніна - це повалення Берлінської стіни в Україні" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути