середа, 08 грудня 2010 19:26

Постраждалим від нападів акул виплачуватимуть по 50 тисяч доларів

Постраждалим від нападів акул виплачуватимуть по 50 тисяч доларів

По 50 тисяч доларів виплатbть влада Єгипту кожному потерпілому від нападу акул на курорті Шарм-ель-Шейх. Про це в Москві заявив радник міністра туризму Єгипту Хельмі Бадір. Він додав, що в деяких випадках страхових виплат виявляється недостатньо.

Бадір висловив упевненість в тому, що напади акул на туристів на одному із найпопулярніших єгипетських курортів мають винятковий характер. Він додав, що міністерство туризму Єгипту запросило представників міністерства спорту і туризму Росії, для того, щоб продовжити тему забезпечення безпеки туристів на відпочинку в Єгипті, повідомляє "Інтерфакс".

Радник міністра туризму Єгипту на екстреному засіданні російсько-єгипетської робочої групи, яка обговорює ситуацію з відпочинком туристів і питання забезпечення їх безпеки, також торкнувся в своєму виступі питання аварійності на дорогах. Після багатьох ДТП, в яких страждають туристи, Бадір заявив, що єгипетська влада робить цілий комплекс заходів для підвищення безпеки на дорогах: закуповує супутникові навігатори, а також змінює парк туристичних автобусів.

Поки вчені та представники міністерств намагаються розібратися в причинах появи агресивних акул біля узбережжя Шарм-ель-Шейха і з'ясувати, наскільки велика небезпека повторення нападів хижаків на людей, єгипетські чиновники заспокоюють туристів, купаючись в Червоному морі. Як передає місцева преса, 7 грудня помічник губернатора провінції Південний Синай Хамед аль-Ідкауі зробив занурення у море в найбільш небезпечному районі, де були зафіксовані атаки акул на людей.

Атаки на відпочивальників біля берегів Шарм-ель-Шейха почалися в кінці листопада. Серед перших потерпілих - громадянин України і троє росіян. Єгипетська влада відкрила полювання на хижачок, двох вдалося зловити. Але, як виявилося, це не ті акули, які нападали на туристів. Між тим узбережжя Червоного моря в районі єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх знову закрили для купання. Напередодні стало відомо про новий напад акул на людей, загинула туристка з Німеччини. Жінка померла прямо в морі від больового шоку та великої крововтрати після того, як хижачка відкусила їй руку і ступню. Це перший смертельний випадок за останні дні.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим від нападів акул виплачуватимуть по 50 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути