пʼятниця, 03 грудня 2010 15:01

Постраждалі від нападів акули туристи розповіли подробиці трагедії

Постраждалі від нападів акули туристи розповіли подробиці трагедії

Стали відомі нові подробиці нападів акули на туристів у Єгипті. З'ясувалося, що інциденти сталися біля берега Червоного моря. Туристи не занурювалися з аквалангами у відкритому морі, а купалися, не запливаючи за буйки.

Всі росіяни, які зазнали нападу, проживали в різних готелях Шарм-ель-Шейха. Жінки постраждали у двох різних інцидентах 30 листопада, чоловік - 1 грудня. За їх словами, вони не занурювалися з аквалангами у відкритому морі, про що повідомляє єгипетська влада, а купалися недалеко від берега, не запливаючи за буйки.

"Я пірнав з маскою і фотографував. Несподівано я побачив прямо перед собою морду акули, яка виринула на мене з глибини. Вона мене сильно тріпала, і коли я вже почав втрачати свідомість, підійшов човен, і мене витягли з води. Якби я заплив за буйки, навряд чи мене б вже врятували", - розповів ИТАР-ТАСС 54-річний Євген Трішкін із Санкт-Петербурга. За його словами, він все життя прослужив морським офіцером.

"І тепер дуже прикро, що так безглуздо все вийшло", - сказав росіянин.

Цієї ночі в каїрському шпиталі йому зробили операцію на кисті правої руки, на якій в результаті укусу були роздроблені кістки і порвані сухожилля. Зараз він вже може ворушити пальцями. У Шарм-ель-Шейху йому була проведена ще одна операція на лівій руці, відкушеною акулою вище ліктя.

48-річна Ольга Марцинко з Московської області втратила ліву руку вище ліктя, а також отримала сильні рвані рани нижче хребта. Згадує, що вони з дочкою вже збиралися йти на обід, але вирішили наостанок скупатися.

"Я була в ластах і в масці, дочка пливла поруч, коли це моя рука уперлася в щось шорстке. Спочатку я подумала, що це - дельфін, але потім цей дельфін схопив зубами мою руку, почав тріпати під всі сторони і потягнув вниз на глибину", - сказала вона.

За її словами, вона бачила лише пащу і гострий плавець акули, яки випірнула знизу. Врятувало жінку те, що акула на секунду відступила, і туристка почала зі всієї сили веслувати у бік берега. Якийсь час хижак плив поруч, штовхаючи жінку до понтону.

"Якщо б не ласти, акула, яка знову почала атакувати, відкусила б і ноги", - розказала Ольга.

Її юна дочка не постраждала - вона встигла забратися на кораловий риф, де їй вже допомогли підоспілі з берега російські туристи.

70-річна Людмила Столярова втратила кисть правої руки, кілька пальців лівої і частину ноги нижче коліна. За її розповідями, вона купалася всього в чотирьох метрах від берега, коли була атакована акулою. У ніч з 5 на 6 грудня її планують відправити літаком до Москви.

Нагадаємо, в результаті нападу акули на туристів численні поранення нижніх кінцівок отримав один громадянин України, який був госпіталізований в місцеву лікарню.

Дві акули, які підходять під опис аквалангістів, що зуміли зняти їх незадовго до атаки, були спіймані. Один з хижаків - 2,5-метрова довгокрила океанська акула сірого кольору з білим черевцем, яка відрізняється гострими зубами. У неї був частково пошкоджений спинний плавець.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі від нападів акули туристи розповіли подробиці трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути