вівторок, 07 грудня 2010 15:53

До нападів акул на туристів причетна розвідка Ізраїлю - єгипетський губернатор

До нападів акул на туристів причетна розвідка Ізраїлю -  єгипетський губернатор

Акули, що напали на туристів у водах курортних районів Єгипту, могли з'явитися в Червоному морі з провини ізраїльської розвідслужби "Моссад". Відповідне припущення висловив губернатор єгипетської провінції Південний Синай Абдель Фаділь Шуша.

"Такий сценарій не виключений, потрібен лише час, щоб переконатися в цьому", - цитує його слова ИТАР-ТАСС.

На якій підставі зроблено висновок про можливу причетність Ізраїлю до нападів акул в Червоному морі, губернатор не пояснив.

Нагадаємо, за останні кілька днів в околицях єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх було зафіксовано кілька нападів акул на відпочиваючих, в тому числі на українця. А 5 грудня померла німецька туристка, якої акула відкусила руку. Варто відзначити, що цей інцидент стався невдовзі після того, як в затоці Наама-Бей, де і відбувся напад, було знято заборону на купання.

Нині єгипетська влада ввела обмеження на купання. У води Червоного моря допускаються тільки досвідчені дайвери, які здійснили не менше 50 занурень, повідомляє РИА Новости.

Дозвіл діє тільки в районах на південь від затоки Наама до Рас-Мухаммеда і біля острова Тіран. Всі занурення повинні бути задокументовані.

Пошук акул, які напали на туристів, триває. Раніше були спіймані дві риби, після чого влада вирішила, що загроза нападів минула.

Зараз ви читаєте новину «До нападів акул на туристів причетна розвідка Ізраїлю - єгипетський губернатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути