середа, 11 грудня 2013 15:59

Постраждалі від розгону першого Майдану створили власну громадську організацію

10 грудня була створена громадська організація "30 листопада". До неї увійдуть люди, які у ніч з 30 листопада на 1 грудня постраждали від бійців "Бекруту". Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Любомира Хоптій. В ту ніч під час розгону Євромайдану один із беркутівців зламав їй руку.

"Україна — європейська країна і все має бути по закону, права людини в тому числі. Саме тому вирішили створити громадську організацію "30 листопада". До неї увійдуть не лише постраждалі, а й їхні найближчі родичі та адвокати", - сказала вона.

"Реєстрація вже почалася. Поки маємо 12 членів, але з кожною годиною їх кількість збільшується. Потенційних членів дуже багато", - додала Любомира Хоптій.

Автор: Фото: Тарас Подолян
 

Вона також розповіла, що в ту ніч працювала в медичному пункті і допомагала готувати їжу на польовій кухні.

"Коли міліціонери почали оточувати стелу, я стояла під нею на другій сходинці. Було страшно. Ми трималися за руки, співали гімн і кричали: "Міліція з народом!". Нападники були агресивними. Вони штовхали і били дубинками людей. На стеллі я підняла вгору руки, щоб міліціонери бачили: нічого поганого робити ми не збираємося. Видно, це їх спровокувало. Один із них підійшов до мене і з усієї сили вдарив дубинкою по руці. Відчула гострий біль у правій руці і ледь не впала. Хлопці відтягнули мене вниз. Назад не пустили — забракували через вік. До лікарні пішла вже наступного дня. Мені зробили рентген і наклали гіпс", - сказала жінка.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі від розгону першого Майдану створили власну громадську організацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути