понеділок, 08 серпня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Посли РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Посли РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО
Чергову маніпуляцію також поширюють представники посольства Росії у США. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 8 серпня.

Генеральний прокурор Російської Федерації Ігор Краснов поширює маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила в понеділок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Злочини "Азова" за своєю жорстокістю можна порівняти з діями нацистів у Другій світовій війні. Оскільки встановлено факти застосування членами "Азова" заборонених засобів та методів ведення війни, "Азов" – націоналістичне формування", – заявив генпрокурор РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропаганда РФ нафантазувала "розкол" між Зеленським і мерами великих міст – РНБО

Водночас розвідник зі Сполучених Штатів Америки Скотт Ріттер заявив, що Київ нібито занадто залежить від постачання озброєння. Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

"Страх бути відрізаним від американської військової підтримки змусить президента України Володимира Зеленського не ухвалювати небезпечних рішень: все можна припинити сьогодні ж, якщо президент США Джо Байден візьме слухавку й зателефонує Зеленському", – сказав Ріттер.

Чергову маніпуляцію також поширюють представники посольства Росії в США. Вони заявили, що обстріли Запорізької АЕС формуваннями Збройних сил України мають умисний характер. Мовляв, для того, щоб дискредитувати РФ, українська влада не гребує нічим, створюючи реальну загрозу ядерній безпеці не лише України, але і Європи.

5 серпня росіяни двічі обстріляли ЗАЕС. Снаряди падали біля промислового майданчику та енергоблоку з ядерним реактором. Також ракети пошкодили високовольтну лінію.

Президент Зеленський назвав обстріли атомної електростанції актом терору.

З'явилася загроза розпилення радіоактивних речовин. Після цього персонал станції відімкнув від живлення четвертий енергоблок.

6 серпня окупанти знову обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Снаряди влучили на території поблизу зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

Зараз ви читаєте новину «Посли РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути