Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2024 13:52

Порошенко у Берліні закликав західних партнерів зняти всі обмеження на ракетні удари по території Росії

Автор: eurosolidarity.org
 

П'ятий президент Петро Порошенко під час виступу на представницькій Берлінській конференції, в якій беруть участь провідні політики з ключових партій Німеччини, США, Великої Британії та інших країн світу, закликав західних союзників зняти обмеження на ракетні удари по території Росії. Він наголосив, що такі обмеження заохочують Кремль завдавати ще більше ударів по цивільних містах і селах України.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Коли ми чекаємо на західну зброю, я не маю на увазі кулемети чи бронежилети. Мова йде про ракети великої дальності. Чому? Бо Україна має право атакувати законні військові цілі на території Росії. Що це означає, законні військові цілі? Це російські арсенали. Це концентрація російських військ, коли вони готові нас атакувати. І просто немає пояснень, чому ми не можемо такою зброєю захистити не лише Україну, а й увесь Західний світ", - сказав Порошенко.

Якщо двері у НАТО відкриті, впустіть нас. Якщо ви не впустите нас, скажіть, що двері закриті, і поясніть це всім людям світу, чому

"По-друге, більше ППО. Ви не уявляєте, що це означає - прокидатись о 2-й, о 3-й годині ночі від звуків повітряної тривоги. Ніхто в Україні не може бути в безпеці. Що робити, як це зупинити? ППО - з Німеччини, з Великої Британії, зі США, з НАТО. Це не атакуюча зброя, ми просто хочемо захистити мирних жителів. Ми хочемо захистити українські міста. І тому це так важливо", - говорить Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Ми повинні використовувати ізраїльську модель. Що це означає? Коли Іран завдав ракетного удару, ви знаєте, скільки держав взяло участь у захисті повітряного простору Ізраїлю? Якби це не було об'єднанням зусиль усього цивілізованого світу, результати для Ізраїлю були б зовсім іншими. Чи може хтось мені пояснити, чому ми не можемо використати потенціал НАТО не для нападу на Росію, а для захисту українського повітряного простору? Немає пояснень. І тому нам потрібно це прискорити. Путін повинен розуміти, що у нього просто немає жодної надії виграти цю війну. Тому ізраїльський варіант для нас був би однозначно важливий", - говорить п'ятий президент.

"Неможливо досягти миру без повного членства України в НАТО. Абсолютно неможливо мати стабільну безпекову ситуацію на континенті чи принаймні зупинити війну без членства України в НАТО. Ми маємо великий прогрес щодо членства України в Євросоюзі. Але, на жаль, у нас тривають довгі та безрезультатні дискусії про те, чи варто відкривати Україні двері до НАТО. Відповідь на це питання є в Бухарестському меморандумі, коли нам підтвердили, що двері в НАТО для України відкриті. Моє запитання як п'ятого президента України: якщо двері відкриті, впустіть нас. Якщо ви не впустите нас, скажіть, що двері закриті, і поясніть це всім людям світу, чому", - зауважив Порошенко.

Політик також вкотре закликав посилити санкції проти держави-агресора, щоб позбавити Путіна фінансових ресурсів для продовження війни.

"Єдина мова, яку Путін розуміє, це мова сили. Чому? Тому що Путін зайде настільки далеко, наскільки ми разом дозволяємо йому зайти. І зупиниться саме в тому місці, де ми разом його зупинимо", - резюмував Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко у Берліні закликав західних партнерів зняти всі обмеження на ракетні удари по території Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути